Verwonderen

Verwonder jij je nog wel eens in positieve zin?

Wil jij…

… je verwonderen over blinde vlekken, roestige gedachten, vaste patronen, stokpaardjes of grote oogkleppen?

… hulp bij een vraag of bij twijfel en open en ontspannen naar de volgende stap?
… juist een keer een beetje tekenen, bewegen, verwonderen en dagdromen over jouw ideale werk of leven?
… je dromen Ć©cht waarmaken?
… al deze opties? Neem dan contact op en geef aan naar wat voor workshop je interesse naar uitgaat, dan reageer ik met een voorstel.

Bezoek of boek een SprankelspelĀ® workshop

Voor organisaties maak ik SprankelspelĀ®Ā  en Sprankelkracht workshops op maat, na een intake. Daarnaast bied ik enkele keren per jaar workshops aan voor particulieren rondom specifieke thema’s.

In deze workshops gaan we aan de slag met verwondering en onderzoeken waar #sprankelspel te vinden is. In deze workshops gebruik ik spel, interactie, ontspanning en beweging.


Workshop 1: Sprankelstorm (intake 1 uur, workshop 3 uur)

Wil je innoveren? Wil je met nieuwe ogen kijken naar een probleem? Wil je een boost voor je productontwikkeling? Nodig me uit voor een Sprankelstorm, een sprankelende brainstormsessie mƩt resultaat.

Ik hou ervan te werken op het snijvlak van technologie, innovatie en creativiteit, met diepgang, intuĆÆtie en waarachtig luisteren.

ZieĀ  “Opdrachtgevers over Sprankelspel” voor een evaluatie van bovenstaande workshop


Workshop 2: De kracht van dialoog
(intake 1 uur, workshop 3 uur)

Wil jij de kracht van dialoog ervaren in jouw organisatie? Is er bijvoorbeeld veel discussie of debat in je organisatie en zou je wel eens een andere gespreksvorm willen inzetten om veranderprocessen in gang te zetten? Een dialoog of waarderend gesprek kan transparant maken wat medewerkers belangrijk vinden. IkĀ bespreek graag bij een kop koffie hoe je me binnen je organisatie kunt inzetten als gespreksbegeleider/dialoogfacilitator.

Eerdere opdrachtgevers: Gemeente Leiderdorp
Ā 

Workshop 3: Durftevragen sessie

Je kent vast wel de hashtag #durftevragen. Hier lees je hoe die is ontstaan. Wat een krachtige methodiek! Ik was fan vanaf het begin, toen ik mocht meedoen bij die een van die eerste beurssessies van Nils Roemen en Herman Dummer. Nils’ zus Sanne Roemen (met wie ik samenwerkte in Webwijs) had me daarvoor uitgenodigd.

Van 2009 tot 2017 nam ik op verschillende momenten deel aan #Durftevragen sessies van het huidige Durftevragen.com team, of zorgde ik dat een sessie kon plaatsvinden, onder andere op Hogeschool Inholland bij de Inholland Honours studenten en op de #WaarmaakdagLeiden. In april 2019 heb ik zelf de opleidingsdag tot Durftevragenbegeleider gevolgd bij Juul Martin van de School voor Wereldverbeteraars om zelf open Durftevragensessies te mogen aanbieden.

Durftevragen is een methodiek die er voor zorgt dat mensen elkaar snel en makkelijk helpen en inspireren. Je ervaart door mee te doen dat door het stellen van de juiste vraag je een berg aan tips, hulp, netwerkcontacten, ideeƫn en inspiratie krijgt van welke groep mensen dan ook en daarmee je doelen sneller lukken. (Bron en meer info op: www.durftevragen.com)

Workshop 4: Het SprankelspelĀ® (workshop 3-25 uur) [Particulieren]
Heb je een heel specifieke vraag waar je maar niet uit komt? Of twijfel je over een bepaalde beslissing? Zou je die vraag of twijfel wel eens met andere ogen willen bekijken, verfrissen of verdiepen? Kom dan meedoen met het SprankelspelĀ® .

Het SprankelspelĀ® ?
In het Sprankelspel doorlopen we 5 verschillende niveaus om jou via een of meer heldere vervolgstappen naar je doel te brengen. Deze workshop is geschikt voor 1 tot 4 deelnemers.

Via ontspanning, spel en beweging gaan we je vraag of twijfel onderzoeken, zodat jouw drive om een vervolgstap te maken weer zichtbaar wordt en je de energie weer terugkrijgt om relaxed aan je avontuur te beginnen.

  • 1 deelnemer: 1-1,5 uur per niveau ( 5-7,5 uur, 2 dagdelen inclusief lunch)
  • 2 deelnemers: gem. 1,5- 2 uur per niveau (7,5-10 uur / 2-3 dagdelen, incl lunch)
  • 3 deelnemers: gem. 2-2,5 uur per niveau, inclusief lunch (tot 12,5 uur / 2 dagen)
  • 4 deelnemers: gem. 3 uur per niveau, inclusief lunch (tot 15 uur / 2 dagen)

Voor elke extra persoon die zich tegelijkertijd via jou aanmeldt, krijg je extra korting. Als jij je met 4 mensen tegelijk aanmeldt kom jij voor de helftĀ :-). Dus neem je collegae, vrienden, buren of partner mee!

Workshop 5: Sprankelogen en stiltesprankels / (2,5 uur)
Verrassend bewegen, mediteren en creĆ«ren, verwonderen en dagdromen over jouw ideale tijdsbesteding? Dat kanĀ met je team, vrienden of familie.
Plan een workshop.

Eerdere opdrachtgever: Marianne van Velzen

 

Verder ben ik ook:

Vrijwillig Geluksbrenger op de Geluksroute Leiden (2012, 2014, 2016, 2018)

Vrijwillig
Verwonderend waarmaker op de Waarmaakdag Leiden
Op een Waarmaakdag helpen ondernemers elkaar om een aantal stappen verder te komen in de realisatie van hun dromen.

Loop je al een tijd rond met een plan of idee dat je eindelijk echt wil waarmaken? Hoe fijn is het als dat allemaal in 1 dag en in 1 ruimte in gang kan worden gezet? De Waarmaakdag helpt je flink op weg. De Waarmaakdag wasĀ een initiatief van Nils Roemen en Juul Martin. Zij verbinden mensen, ideeĆ«n en spullen die er toch al zijn om maatschappelijke vraagstukken op te lossen. (Bron: Waarmakerij)

Samen metĀ Chiara van den Berg en Ant Brandenburg (en t/m 2013 ook Betekenaar Bas Bakker en Geluksroute-grondlegger Marike van IJssel) organiseerde ik in Leiden van 2012-2015 Waarmaakdagen voor startende ondernemers en andere plannenmakers en idee-uitwerkers. Bij de 7e kon ik niet, maar bij de laatste Leidse Waarmaakdag tot op heden, zaterdag 2 april 2016, 8e Leidse Waarmaakdag was ik weer waarmaker voor pitches en websiteteksten.

Als er nog eens een Waarmaakdag plaatsvindt in Leiden, ben ik er zeker weer bij. En mocht dat niet gebeuren en je wilt toch een een plan uitwerken, pitch vervolmaken, tekst aanscherpen, project aanwakkeren, of eigen bedrijf opzetten? Geef dan een seintje, misschien kan ik je helpen met het ordenen van je gedachten hiervoor en je doorverwijzen naar mensen die je hiermee verder kunnen helpen.