Annemiek en SprankelSpel

Aangenaam, Annemiek is mijn naam. Via
#SprankelSpel wil ik de Sprankelkracht van mensen vergroten. Hiervoor creëer ik workshops, sprankelsessies en ervaringen:

* waarvan mensen helderheid, verfrissing, positieve energie en sprankelogen en sprankelharten krijgen;
* waardoor ze hun blik verbreden & verdiepen;
* waardoor ze in beweging komen;
* waardoor ze creëren waar ze van houden;

Heb jij een droom, wil je die waarmaken, maar weet je niet goed hoe? Dan kijk en denk ik graag oplossingsgericht met je mee om jou je doel te laten bereiken.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.
                                                                                             – Eleanor Roosevelt

Mijn bedrijf heet SprankelSpel, omdat ik met behulp van speelse oefeningen, speelse uitdaging, oplossingsgericht coachen en bestaande (bord)spellen mensen wil helpen om via gesprek, stilte, beweging en spel de Sprankel(kracht) in hun ogen (en hart) te herontdekken.

‘Play’ en oplossingsgericht werken wordt in de positieve psychologie gezien als een heel waardevol middel om verandering te creëeren. Daarom werk ik  onder meer met spellen over Talenten, over Kernwaliteiten, over Omdenken en over Transformatie. Ook heb ik Het SprankelSpel ontwikkeld. Momenteel is dat nog in Try Out fase.

Als je niet van ‘spelen’ houdt, kun je ook ‘gewoon’ met me in gesprek of een stiltesessie boeken. Maar wat let je om het eens te proberen?

Als #Sprankelkatalysator help ik je met ’n frisse blik op jouw situatie, met heldere inzichten, met toffe, rakende teksten en met innovatieve beelden. Het enige wat ik doe is de sprankel, die al in jouw kern aanwezig is, zichtbaar te maken. Ik help je om die af te stoffen, te laten vonken of te ‘herontdekken’…

Op het snijvlak van creativiteit, verwondering, innovatie en technologie voel ik mij het beste thuis. Ik zet alle instrumenten die ik in huis heb in, om positieve beweging bij jou te faciliteren. Je kunt me inzetten als diep luisteraar, sprankelversneller, dialoogbegeleider, beweegfacilitator, oplossingsgericht coach & beeldmaker.

Het heeft mijn voorkeur om diepgang met de lichtheid en speelsheid van ‘spel’ en hartelijke, oprechte aandacht te combineren. Samen gaan we aan de slag om licht te werpen op zaken die voor jou nog troebel zijn, of ‘onder ’t stof’ zitten. Het liefst faciliteer ik bij ’t vergroten van je helderheid over wat jij nodig hebt om weer met sprankelogen en een sprankelhart de wereld in te stappen en datgene te doen waarbij je ogen blijven stralen.

Ik zet graag beweging, creatieve oplossingen, innovatie of een stroomversnelling in gang… in gesprek, in dialoog, in stilte, met spel, tekst of beeld… Voor iedereen die met me in gesprek gaat, wordt dit een nieuwe combinatie van:

 • de rust van stilte & natuur;
 • oprecht en met échte aandacht luisteren;
 • mijn aangeboren enthousiasme;
 • m’n oplossingsgerichte blik
 • en -soms confronterende- directheid en sprankeltalent ;-).
How is your heart? #Goodheartsareeverywhere #sparklehearts #goedehartenzijnoveral #sprankelharten

DOEL
#SprankelSpel-acties geven je verdieping, verfrissing en verheldering. Zo krijg jij handvatten om naar jouw doel(en) te bewegen.

DAGEN
Op woensdag, donderdag, of – na overleg – in het weekend ben ik beschikbaar voor je.

Daarnaast werk ik 3 dagen als (Beleids)adviseur Onderwijsontwikkeling & Innovatie/ICT, Leercoach CGI en Digicoach bij het Domein Creative Business van Hogeschool Inholland.

AANBOD

 • SprankelSpel helpt je om met een rijkere blik te kijken naar jouw toekomst. Zie Verfrissen & Verwonderen.
 • SprankelSpel Workshops, zie Verwonderen.
 • SprankelSpel Teksten, zie Verdiepen.
 • Dialoogbegeleiding in gemeentes, bedrijven of organisaties, zie Verbinden.
 • Sprankelbeelden (zie Verbeelden): ik verwonder mij graag over kinderen en mensen in hun eigenheid, met sprankelogen; landschappen & wolkenluchten waar ogen van gaan sprankelen (zie voorpagina, scroll vooral ook naar beneden) en concerten waar de energie van het podium spat…
  Heb jij een nieuw beeld nodig…? Zie Contact.


WAT BRENG IK MEE?
Mijn opleiding/ ervaring als universitair en hogeschooldocent/trainer/creatief adviseur/coach/verfrisser (zie ook LinkedIn)

 • Momenteel volg ik de 2-jarige post-HBO opleiding tot Beeldcoach bij Inholland Academy. Mijn opleider is Joyce Scheltens. Beeldcoaching is een verdiepende vorm van School Video Interactie Begeleiding/SVIB. In 2019 hoop ik mijn certificering te behalen. In deze opleiding valt mijn interesse voor (ver)beeld(ing), coachen, beweging en dialoog faciliteren erg mooi samen.
 • 2018: Per september 2018 werk ik als Leercoach voor studenten van het Creative Growth Initiative van Inholland Rotterdam.
 • 2018: In september oktober heb ik de training Oplossingsgericht Coach van Solvitas met succes (en een certificaat) afgerond.
 • 2018: Als creatief digi-adviseur en –ontwikkelaar werk ik mee in het projectteam Creative Growth Initiative van Domein Creative Business van Hogeschool Inholland. We ontwerpen nieuw en spannend keuzeonderwijs voor 3e- en 4ejaars studenten die vanuit grote nieuwsgierigheid en innovatiedrang complexe problemen (‘wicked problems’) bij externe opdrachtgevers gaan oppakken.
 • mei 2017: Op verzoek van m’n Inholland Honours coachcollega Marlies gaf ik de Workshop Thinking out of the Box in Product Innovation voor het Honours programma van het Domein Techniek, Ontwerpen en Informatica van hogeschool Inholland (Engelstalig). De evaluatie door de studenten vind je hier.
 • 2017:  De 3-daagse training ‘Werken met Appreciative Inquiry‘, die ik volgde bij Wick van der Vaart van het Instituut voor Interventiekunde in Amsterdam, verdiepte mijn kennis over dialoog, veranderprocessen en Appreciative Inquiry.
 • 2016:  De 2-daagse KaosPilot Masterclass The Art & Craft of Designing & Facilitating Learning Spaces heb ik als een zeer verfrissende training voor Educational Change Makers ervaren. Ik voelde ik me er als een vis in het water. Voor mij zijn ‘learning spaces’ echter niet alleen binnen scholen, juist ook daarbuiten. Daarom zet ik wat ik daar heb geleerd ook buiten mijn hogeschoolwerk in.
 • 2008-2017:  Als deelnemer aan het Permanent Beta Festival, het enige ‘open source’-festival in NL (geïnitieerd door Martijn Aslander en tot 2013 bekend onder de naam Natural Networking Festival) ben ik jarenlang verrijkt met ideeën over co-creatie, leren & spelen.
 • 2015:  Deelname aan de Zwitserlandreis voor persoonlijke ontwikkeling, onder begeleiding van Raymond Witvoet en Olga Plokhooij, Wisdom Travellers.
 • 2014-2015 Klussen (samen met handige klusman) in m’n eigen huis… Dat leerde me bijvoorbeeld, dat je, om ‘uit je hoofd te komen’ niet alleen dansen of sporten werkt. Juist ook werken met je handen en iets opknappen of creëren geeft voldoening, ontspanning en ieuwe ondernemingslust.
 • 2008-2014 Trainer voor dialoogtrainingen van dialoogbegeleiders in Leiden en Gemeente Leiderdorp.
 • 2012/2014:  Nia-lessen in Leiden.
 • 2012:  Certificaat Teamcoaching via Inholland Academy, begeleid door Melusine Koning.
 • 2011:  Gecertificieerd Nia-docent, White Belt, opgeleid door Britta von Tagen in Burntisland, Schotland.
 • 2009-2013:  Talentcoach van talentvolle studenten in het hogeschoolbrede Inholland Honours traject.
 • 2008: Opgeleid tot Stadscoördinator en Dialoogbegeleider door Nederland in Dialoog; Als stadscoördinator heb ik tot en met 2016 jaarlijks trainingen aan dialoogbegeleiders in Leiden en Leiderdorp gegeven en ook zelf dialoogtafels begeleid, onder meer bij de Gemeente Leiderdorp, voor reacties van deelnemers, zie je hier.
 • 2008:  Positief examen coach/counselor bij de Academie voor Coaching & Counseling in Den Haag.
 • 2006:  Workshop “Nonviolent Communication” (Geweldloze Communicatie), door Marshall B. Rosenberg in Rotterdam (29 nov/1 dec)
 • 2002-heden: Mijn werk in de onderwijsomgeving van Hogeschool Inholland:
  • 2008- heden als Adviseur Onderwijs & ICT (momenteel 2,5 dagen per week) en Digicoach (0,5 dag per week)
  • 2009-2013 Talentcoach van Inholland Honours studenten
  • 2002-2008 HBO-docent Communicatieve Vaardigheden:  Ik doceerde presentatietechnieken, conflicthantering,  onderhandelen, informatievaardigheden, studieloopbaanbegeleiding, tutor) en was daarnaast coördinator van de digitale leeromgeving (Blackboard)
 • 2000-2006: Basis (2000-2003) +verdieping (2003-2006): Gestalt-training
 • 2000-2002: Universitair docent (3x part time vervanging van Professor Adriaan van der Weel, die met sabbatical en in het buitenland was) teaching The Publishing Project, Universiteit Leiden, Engelse Taal- en Letterkunde. Helaas was er in die tijd geen ruimte aan de universiteit om daar een vaste aanstelling te krijgen. Gelukkig kon ik m’n interesse in onderwijs voortzetten op Hogeschool Inholland.