Dream Dialogue: Palestijnse Gebieden & Israƫl

Begin 2012 mocht ik deelnemenĀ aan de 10-daagse dialoogprojectreis ‘Dream Dialogue’ in de Palestijnse Gebieden en IsraĆ«l. Een project van Olga Louise Plokhooij, Sanne Vroom vanĀ  Timu Kota en Ghada Zeidan van Palestine Link. Tijdens deze reis volgden we een dialoogtraining bij het Arab Educational Institute in Bethlehem.

Dit instituut gebruikt een dialoogmethode met 4 stappen:Ā  Read, Reflect, Communicate & Act (RRCA). Door hun methode te leren en overeenkomsten en verschillen te onderzoeken met de methode van Nederland in Dialoog, werd mijn kennis van dialoog verdiept.

Daarnaast waren de ervaringen tijdens het bezoek aan dit gebied Ć©n de dialogen daar, met vrouwen en jongeren vanuit een moslim- Ć©n christelijke achtergrond, een erg boeiende en leerzame ervaring voor me.

We are Humans – maart 2012 – Palestinian Territories – by Annemiek Scholten

In de dagen na de training was ruimte voor ontmoetingen met verschillende mensen en organisaties die bezig zijn met dialoog en verbinding in Bethlehem, Ramallah, Hebron, Jerusalem en Tel Aviv. Ook die ervaring liet een zeer sterk gevoel bij me achter dat Ʃcht luisteren en openstaan voor de ander dƩ pijlers zijn voor wederzijds begrip. Ben erg dankbaar voor deze bijzondere ervaring.

Thomas Sykora en Tom van de Beek maakten deze korte documentaire over onze reis en training: