SprankelBeeld

Sinds jaar en dag maak ik foto’s, oftewel Sprankelbeelden, omdat me dat helpt met verwondering en nieuwsgierigheid naar de wereld om me heen te kijken. Als ik mensen fotografeer, merk ik bijvoorbeeld dat het kijken door een (specifieke) lens soms andere perspectieven geeft en mooie sprankelende beelden oplevert, ook als mensen dat zelf niet verwachten. Als ik landschappen fotografeer, is dat vooral op momenten dat ik voel dat mijn ogen gaan sprankelen van het uitzicht.

Beelden kunnen zoveel betekenen. Ik geloof dat elk beeld een andere betekenis heeft voor wie ’t (waar) ziet… Tegelijkertijd is contrast ook nodig om een goede foto te kunnen nemen. In de fotografie kan zwart niet zonder wit, of zoals Typhoon zo mooi zegt in zijn lied ‘Van de regen naar de zon’:

“Zonder donker kan het licht zichzelf niet kennen (…)” – Typhoon

Voor mij geldt dit ook voor het leven en voor keuzes die je daar als mens in maakt. Ik geloof dat dit ook geldt voor het leven. In elke minder prettige situatie is – als je goed kijkt, soms met een beetje hulp – altijd wel een lichtpuntje te ontdekken.

Waar leg jij de focus?

Hopelijk kun je aan de door mij gemaakte foto’s (alle foto’s op deze website) zien dat ik graag licht op een zaak werp, of iets in ‘the spotlight’ zet waar anderen vaak aan voorbijlopen… Dat is precies wat ik in mijn begeleiding ook biedt.

Heb jij een nieuw beeld nodig, fysiek of in je hoofd? Dan ben je van harte welkom voor:

* SprankelMomenten
* SprankelPortretten
* Sprankelende MuziekBeelden