Verfris

Duf hoofd? Duf team? Duf project? Duffe ogen? Of heb – én zie – je liever sprankelende ogen?

Mijn overtuiging is dat groei/verandering/opfrissing mogelijk is, als je vanuit meerdere invalshoeken, op een verfrissende manier, kijkt naar een bestaande situatie. Daarom onderzoek ik graag samen met individuen, groepen, en/of teams hoe we hun ‘ervaren situatie’ kunnen ‘afstoffen’.

Door samen met met de vraagsteller(s) te kijken door verschillende nieuwe brillen naar processen, teksten, gedrag of gedachten die stagnerend werken voor ontwikkeling en groei, kan het stof eraf en de – altijd al aanwezige – sprankel/’spark’ weer tot leven komen.

“De ware ontdekkingsreis is geen speurtocht naar nieuwe landschappen,
maar het waarnemen met nieuwe ogen” – Marcel Proust

Voor een goed resultaat zet ik hierbij mijn creativiteit, enthousiasme, luistervaardigheden én adviseurs-, coach-, dialoog- en onderwijservaring in.

Verfrissend fotograferen (Sprankelspel Fotografie):
Als je ‘n leuke profielfoto wilt voor je sociale media-accounts, of een gezinsfoto waar de sprankels vanaf vliegen, ben je vanaf april 2017 ook bij mij aan het juiste adres. Bij Sprankelspel Fotografie verschijnen binnenkort wat voorbeelden van portretten die ik heb gemaakt.

Verfrissend realiseren: Waarmaakdag Leiden
Op een Waarmaakdag helpen ondernemers elkaar om een aantal stappen verder te komen in de realisatie van hun dromen. Samen met Chiara van den Berg en Ant Brandenburg (en t/m 2013 ook Bas Bakker en Marike van IJssel) organiseerde ik in Leiden van 2012-2015 zes keer die dag voor startende ondernemers en andere plannenmakers en idee-uitwerkers.

Op de laatste Waarmaakdag, zaterdag 2 april 2016, 8e Leidse Waarmaakdag was ik waarmaker. Wil jij een plan uitwerken, project aanwakkeren, of eigen bedrijf opzetten? Hier kun je je inschrijven.

Loop je al een tijd rond met een plan of idee dat je eindelijk echt wil waarmaken? Hoe fijn is het als dat allemaal in een dag en in een ruimte in gang kan worden gezet? De Waarmaakdag helpt je flink op weg. De Waarmakerij en de Waarmaakdag zijn een initiatief van Nils Roemen en Juul Martin. Zij verbinden mensen, ideeën en spullen die er toch al zijn om maatschappelijke vraagstukken op te lossen. (Bron: Waarmakerij)

Verfrissend bewegen: Niatm (basisdocentgraad White Belt sinds juli 2011)

Niatm is een originele en ontspannende bewegingsvorm, die wordt gedaan op blote voeten. Bij Nia ligt de focus op de ‘Joy of Movement’; je verwonderen over en bewegen volgens de natuurlijke wijze van je lichaam, zodat je herontdekt hoe bijzonder en uniek je lijf is.

In Niatm komen 9 verschillende bewegingsvormen samen. Dit zijn 3 dansvormen (Modern, Duncan en Jazz), 3 ‘martial arts’-vormen (Aikido, Taekwondo, Tai Chi) en 3 ‘healing arts’ (Yoga, Alexander techniek en Feldenkreis).

Nia is voor mij bewegende meditatie; dé manier om uit het hoofd te het ‘nu’ in te gaan. Door de superfijne lessen van m’n eerste Nia-docente, Rachelle Conradie,  heb ik ondanks een langdurige blessure toen toch de ‘joy of movement’ ervaren. De blessure is mede hierdoor in het niets verdwenen.

Nia heeft als motto ‘dance through life’………….en het is net als chocolade; niet om naar te kijken, maar om van te proeven en van te genieten!

Op dit moment geef ik geen lessen, maar op Nia Nederland kun je zien waar Nia-lessen plaatsvinden. Enne… mocht je op vakantie zijn en een NIA-les willen volgen, kijk dan eens op de wereldwijde Nia Now-site, daar kun je zoeken naar lessen in elk land op de wereld…. bijvoorbeeld zoals in dit filmpje op Facebook, lekker buiten in het gras op Ile de la Reunion.

Deze Nia-docente, Lola Manekin, verwoordt in dit TED-filmpje heel mooi wat Nia voor haar heeft gedaan.

Verfrissende ervaringen, mijn bijdrage:

Hieronder vind je een overzicht van ervaringen die ik als verfrissend heb ervaren én die mij helpen in een verfrissende benadering van jouw / uw situatie.

Initiatieven en organisaties die ik als ‘verfrissers’ ervaar:

Nederland in Dialoog / Wisdom Travellers / Durftevragen / Waarmakerij / GangmakerijPermanent BetaGeen School / Stand Up Inspiration / Versimpelen / Er is Genoeg / Er is Genoeg Magazine / Pluk je momenten

 

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.