Blog: Dromen / Dreams

Ik geloof in de kracht van dromen. Door wensen en dromen te uiten, geef je er energie aan. “Wat je aandacht geeft, groeit”, is een mooi citaat wat daar op aansluit. Dromen is ook een onderdeel van de methodiek van Nederland in Dialoog (Kennismaken, Delen, Dromen, Doen) en ik heb gemerkt dat een dialoog anders wordt als de droom-stap wordt weggelaten; dan wordt de ‘Doen’-stap kleiner…., of moeilijker te verwoorden. Daarom wil ik je van harte uitnodigen om te blijven dromen, want ik geloof dat de wereld mooier wordt van dromen en creativiteit. Hieronder vind je wat citaten die me erg aanspreken.

  • “Shoot for the moon. Even if you miss, you’ll land among the stars.” — Les Brown (dank @SanneRoemen, voor deze tip :-))
  • “If one advances confidently in the directions of his dreams, and endeavors to live the life which he has imagined, he will meet with a success unexpected in common hours.” — Henry David Thoreau
  • “We spend most of our lives cutting down our ambitions because the world has told us to think small. Dreams express what your soul is telling you, so as crazy as your dream might seem—even to you—I don’t care: You have to let that out.”— Eleni Gabre-Madhin
  • “Whatever you do, or dream you can, begin it. Boldness has genius and power and magic in it.” — Wolfgang von Goethe
  • “All men dream: but not equally. Those who dream by night in the dusty recesses of their minds wake in the day to find that it was vanity: but the dreamers of the day are dangerous men, for they may act their dreams with open eyes, to make it possible.” — T.E. Lawrence
  • “You see things; and you say, ‘Why?’ But I dream things that never were; and I say, ‘Why not?'”— George Bernard Shaw

Wil je hier eens verder over doorpraten? Zie Contact. Kijk anders ook eens bij Verdieping, Verfrissing, of Verbinding.

 

Geef een reactie